Окружний адмінсуд Києва розгляне справу про заборону Партії регіонів

 

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом громадської організації до Міністерства юстиції України.

Як повідомляє прес-служба суду, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Мін’юсту, що виявилась у листі-відповіді “Про відмову від звернення Міністерства юстиції України до Окружного адміністративного суду міста Києва щодо заборони діяльності політичної партії «Партія регіонів»”.

Зазначається, що позивач просить суд зобов’язати Мін’юст звернутися до суду про заборону діяльності на території України Партії регіонів та скасувати її державну реєстрацію.

“Судове засідання призначене на 6 грудня”, – додали в суді.

Як відомо, Партія регіонів, створена 6 листопада 1997 року, перебувала при владі в Україні в 2010-2014 роках. Після перемоги Революції Гідності її лідери Віктор Янукович і Микола Азаров втекли до Росії.
При цьому ПР залишається в реєстрі політичних партій Мін’юсту – №36, секретар президії політради – Чичасов Ігор Олексійович, адреса офісу – м. Київ, вул. Кудрявська, 3/5.
Більшість активних членів вийшли з лав ПР, зокрема влилися до “Опозиційного блоку” тощо.

Читайте також:
НАБУ отримало “амбарну книгу” хабарів Партії регіонів на $2 млрд.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна