Лавриновича викликали в Генпрокуратуру. Наступними можуть стати судді КСУ

 

Колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича, який є підозрюваним у здійсненні конституційного перевороту, викликано в Генеральну прокуратуру на 14:00 четверга, 7 серпня.

Про це заявив на брифінгу в середу начальник відділу процесуального керівництва Генпрокуратури Олексій Донський.

За його словами, Лавриновича ознайомлять з його правами, запропонують дати покази та вручать підозру.

Донський також повідомив, що Лавриновича вже допитували ще задовго до вручення підозри, на стадії досудового слідства.

“На сьогоднішній день є три фігуранти, яким повідомлені підозри. Але це не межа, ми ще працюємо”, – додав представник прокуратури.

За словами Донського, якщо Лавриновичу обиратимуть запобіжний захід, прокуратура вимагатиме тримання під вартою.

“Щодо запобіжного заходу, то це питання вирішуватиме прокурор та слідчий з урахуванням наявності ризиків, передбачених статтею 177 Кримінального Процесуального кодексу. Хотів би зауважити, що в законодавстві по даній категорії злочинів передбачено, що запобіжний захід може бути лише тримання під вартою, без альтернативи. Тому якщо слідчі встановлять наявність ризиків відносно Лавриновича то вони клопотатимуть лише про такий запобіжний захід”, – сказав Донський.

Він додав, що наразі ГПУ збирає докази для надання правової оцінки дій суддів Конституційного суду, після чого їм також буде повідомлено про підозру.

“Нам необхідно отримати достатню систему доказів для обґрунтованої підозри”, – пояснив Донський.

Як писала “Новинарня“, 6 вересня Генеральна прокуратура повідомила про підозру в захопленні влади екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу. ГПУ звинувачує їх у тому, що вони в 2010 році без рішення Верховної Ради змінили Конституцію, повернувши її текст у редакції 1996 року, що розширило повноваження президента за рахунок звуження ролі і повноважень парламенту й уряду.

Читайте також:

Лавринович пояснив, чому змінював Конституцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна