Лавринович пояснив, чому змінював Конституцію

 

Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що змінював Конституцію, виходячи зі своїх обов’язків на цій посаді, а не для “перевороту”, в якому його звинувачує Генеральна прокуратура.

Про це міністр часів президентства Віктора Януковича сказав в ефірі каналу “112 Україна”.

“Які можуть бути питання про порушення, якщо це було чисто виконанням функціональних обов’язків, що жодним чином не стосується суті питання? Зміни до Конституції приймаються і приймаються у Верховній Раді, процедура їх ухвалення описана. Міністерство юстиції публікує всі рішення Конституційного Суду – це обов’язок” , – сказав Лавринович.

Він також наполягає, що КС не “повертав” у дію Конституцію зразка 1996 року, а просто визнав неконституційним закон, яким у 2004 році в неї було внесено зміни.

“Конституційний суд нічого не повертав, він визнав неконституційним закон, яким вносилися зміни до Конституції в 2004 році. Практично всі політсили, які в той час були, ініціювали скасування того закону, оскільки була порушена процедура внесення змін до Конституції… Їм зараз дуже потрібний якийсь кримінал Януковича, щоб це було якось виправдане”, – сказав екс-міністр.

Як писала “Новинарня“, Генеральна прокуратура повідомила про підозру в захопленні влади екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу. ГПУ звинувачує їх у тому, що вони в 2010 році без рішення Верховної Ради змінили Конституцію, повернувши її текст у редакції 1996 року, що розширило повноваження президента за рахунок звуження ролі і повноважень парламенту й уряду.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна