Доба АТО: 32 обстріли з неважкої зброї, без втрат

 

За минулу добу, 5 вересня, російсько-окупаційні угруповання 32 рази відкривали вогонь по позиціях української армії на Сході. З них 20 обстрілів характеризуються як неприцільні. За минулу добу противник не застосовував міномети та інше важке озброєння. Втрат серед наших військових немає, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Приморський напрямок. З опівночі противник двічі бив зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів по опорних пунктах української армії на підступах до Талаківки і Водяного. Крім того, гранатомети противника працювали на околицях Мар’їнки. Із 18-ї години до кінця доби бойовики тричі відкривали вогонь із гранатометів у районі Лебединського, ще двічі – біля Водяного. Декілька разів з озброєння БМП та великокаліберних кулеметів ворог обстрілював позиції сил АТО на підступах до Старогнатівки. Факти відкриття вогню зі стрілецької зброї зафіксовані також біля Гнутового та Широкиного.

На Донецькому напрямку з 0:00 до 18:00 ворог двічі відкривав вогонь із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших укріпленнях біля Зайцевого та один раз – по Авдіївській промзоні. У районі Зайцевого і надалі було неспокійно: за вечір і ніч бойовики тут п’ять разів обстрілювали опорні пункти сил АТО зі стрілецької зброї. А під вогнем з великокаліберних кулеметів опинились укріплення ЗСУ на околицях Авдіївки та на шахті “Бутівка”.

На Луганському напрямку за добу відбувся один інцидент – працював ворожий гранатомет поблизу Кримського. Після 18:00 на Луганщині зберігалася тиша.

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на Сході триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим помітно скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь. За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат. 3 вересня штаб повідомив про одного пораненого.

Читайте також:
Загиблі серпня: імена й обличчя 13 героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна