У Криму та біля кордонів України стартують масштабні ракетно-артилерійські навчання ЗС РФ

 

Тисячі артилеристів і ракетників збройних сил Росії починають масштабні військові навчання біля українських рубежів – на полігонах Південного військового округу РФ, до якого входить, зокрема, й окупований Крим.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє сайт міністерства оборони Росії.

Зазначається, що на 19 полігонів Південного військового округу виведені більше п’яти тисяч артилеристів збройних сил РФ – у Ростовській, Волгоградській областях, Краснодарському і Ставропольському краях, Дагестані, Північній Осетії-Аланії, в Криму, а також на територіях російських військових баз в Абхазії, Вірменії і Південній Осетії.

За даними прес-служби ПВО РФ, “протягом місяця ракетники і артилеристи будуть відточувати свою професійну майстерність, відпрацюють бойове злагодження взводів, батарей і дивізіонів, освоять нові форми та способи виконання вогневих завдань з підтримки мотострілецьких і танкових підрозділів у складній обстановці сучасного загальновійськового бою”.

Особливу увагу буде приділено тренуванням в системі розвідувально-вогневих і розвідувально-ударних контурів.

На заключному етапі пройдуть тренування з управління вогнем артилерії з’єднань із бойовими стрільбами з реактивних систем залпового вогню “Торнадо-Г”, “Ураган”, “Смерч”, 152-мм гаубиць 2С19 “Мста-С” і 2С3 “Акація”, 122-мм САУ 2С1 “Гвоздика”, самохідних артилерійських гармат 2С9 “Нона”.

Загалом сплановано проведення понад 100 тактичних навчань із батареями з бойовою стрільбою та близько 40 контрольних занять зі стрільби й управління вогнем дивізіонів.

Артилеристи виконають понад 1,5 тисячі вогневих завдань з бойовою стрільбою.

Завершиться табірний збір артилерії 6 жовтня.

Нагадаємо, у вересні на заході Росії та в Білорусі пройдуть також масштабні навчання “Захід-2017”.

 

Читайте також:
Студенти-артилеристи з РФ знову складають заліки на Донбасі

Росія використовує навчання “Захід-2017” для прикриття перекидання бронетанкових груп, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна