Путін зібрався подавати на Трампа до суду за закриті консульства РФ у США

 

Президент Росії Володимир Путін заявив про намір подати судовий позов проти США у зв’язку із закриттям низки дипломатичних об’єктів РФ у Сполучених Штатах Америки.

“Це є очевидним порушенням майнових прав російської сторони”, – сказав Путін на прес-конференції у вівторок, 5 вересня, у китайському місті Сямень, де проходить саміт лідерів БРІКС, повідомляє “Інтерфакс”.

“Тому для початку дам доручення МЗС звернутися до суду. Подивимося, як ефективно працює хвалена американська судова система”, – зазначив глава Кремля.

Путін назвав дії США щодо закриття російських консульств і торгпредставництв безпрецедентними.

“Американська сторона позбавила російську державу права користуватися нашим майном”, – зазначив президент РФ.

Він також заявив, що Росія залишає за собою право скоротити чисельність американських дипустанов до повного паритету зі штатом російських диппредставників в США, але поки цього не робитиме.

“Якщо вже говорити про повний паритет, то це не 455 дипломатів США в Москві, а мінус 155. Тому ми залишаємо за собою право прийняти рішення і щодо цієї кількості американських дипломатів в Москві. Але ми поки не робитимемо цього”, – зауважив Путін.

Як інформувала “Новинарня“, 31 серпня США вирішили закрити консульство РФ у Сан-Франциско і низку консульських об’єктів у Вашингтоні та Нью-Йорку у відповідь на різке скорочення американської дипломатичної присутності в Росії. Рішення про скорочення чисельності американського посольства стало кроком у відповідь Росії на висилку адміністрацією Барака Обами російських дипломатів і членів їхніх сімей, а також на посилення санкцій США проти РФ.

Читайте також:
Посольство США призупинило видачу віз у Росії

Перед закриттям в двох дипустановах РФ у США палили документи. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна