Прокуратура закрила справу щодо податкових питань до міністра фінансів Данилюка

 

Генеральна прокуратура закрила провадження про повноту сплати податків міністром фінансів Олександром Данилюком.

Відповідну інформацію в ефірі “Громадського” прокоментував Данилюк у понеділок ввечері, 4 вересня.

Кримінальне провадження припинено на підставі 2 ч. 1 ст. 284 ККУ “через відсутність складу кримінального правопорушення”.

“Для мене було від початку ясно, що це дуже проста справа, і сам факт, що такі справи відкриваються, каже, що ми робимо правильні речі”, – сказав Данилюк.

Глава Мінфіну пояснив відкриття цієї справи опором, який чинить його відомство в боротьбі з різними силами.

“[Поставили] необхідні питання – ми на них відповіли. Справу закрили. Треба дивитися в майбутнє”, – сказав Данилюк.

Як відомо, Печерський райсуд Києва 18 липня прийняв ухвалу про призначення ДФС позапланової документальної перевірки Олександра Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1998 по 2016 роки.
Документ був прийнятий за клопотанням прокурора департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури в зв’язку з депутатським зверненням.
Згідно з текстом визначення в реєстрі судових рішень, цей департамент здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 4 липня 2017 року по ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 Кримінального кодексу (умисне ухилення від сплати податків).

Раніше народна депутатка з коаліційної фракції партії “Народний фронт” Тетяна Чорновол повідомила про подачу депутатського звернення генпрокурору з проханням розслідувати наявні, на її думку, істотні розбіжності між доходами і витратами Данилюка в 2010-2014 роках, коли він очолював Координаційний центр з упровадження економічних реформ при адміністрації президента.

Як стверджує депутатка, згідно з наявною податковою інформацією про доходи, глава Мінфіну отримав в ці роки із законних джерел 556,16 тис. грн., однак придбав у власність житловий будинок площею 290 кв. м і, за попереднім договором купівлі-продажу, вартістю 2,054 млн грн, автомобіль БМВ Х5 2008 р.в. та в 2014 році розмісти на рахунках “Укрсоцбанку” 519,67 тис. грн.

У свою чергу глава Мінфіну категорично відкинув звинувачення в несплаті податків, пояснивши розбіжності між його доходами і витратами в 2010-2014 роках своєю роботою в приватному бізнесі в попередні роки.

Він оскаржив ухвалу суду, вважаючи незаконним дії прокуратури і судді, але одночасно попросив ДФС максимально швидко провести його податкову перевірку, щоб не створювати загрозу випуску єврооблігацій, переговорам з МВФ і бюджетного процесу.

Читайте також:
ГПУ підозрює міністра фінансів Данилюка в ухилянні від сплати податків,
він не перериватиме відпустку

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна