“Перемир’я” триває: за добу 36 обстрілів, без втрат

 

За минулу добу, 4 вересня, зафіксовано 36 обстрілів позицій ЗСУ з боку російсько-окупаційних угруповань. З них 18 характеризуються як неприцільні. В основному ворог застосовував стрілецьку зброю та гранатомети. Втрат серед українських військових немає. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Основне напруження зберігалося на Донецькому напрямку. Тут зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів бойовики чотири рази відкривали вогонь у районі Зайцевого, по двічі – неподалік Пісків та в Авдіївській промзоні. Також під Авдіївкою незаконні збройні формування застосовували гранатомети. Біля Невельського бандити били з підствольного гранатомета.

На Приморському напрямку поблизу Водяного з опівночі до 18:00 ворог п’ять разів обстрілював наші позиції з гранатометів і великокаліберних кулеметів. Після шостої вечора вогневі провокації на околицях Водяного продовжилися. Також під гранатометним вогнем опинилися позиції сил АТО на підступах до Лебединського, Широкиного та Мар’їнки. А по опорних пунктах біля Талаківки бандити тричі били з великокаліберних кулеметів.

На Луганському напрямку противник відкривав вогонь з різних видів зброї у районі Кримського, Станиці Луганської та Малинового.

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на Сході триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим помітно скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь. За попередні сім діб (26 серпня – 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат. 3 вересня кількість обстрілів зросла, штаб повідомив про одного пораненого.

Читайте також:
Загиблі серпня: імена й обличчя 13 героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна