Мати Ляшка невідомо за які гроші скуповувала елітні квартири в Києві та землі в передмісті, – ЗМІ

 

Мати лідера Радикальної партії Олега Ляшка, відповідно до документів, скуповувала та продавала розкішну нерухомість.
Про це йдеться в розслідуванні телепрограми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Сам Ляшко переконує, що не допомагав матері з придбанням нерухомості. Хоча до виходу на пенсію його мати жила у квартирі на 47 кв. м у смт Варва Чернігівської області і працювала оператором котельні. А коли стала пенсіонеркою – придбала багато дорогої нерухомості.

“У 2008 році держава передала земельні ділянки матері Ляшка, низці інших його родичів й навіть однопартійцям. Окремим розпорядженням Вишгородської адміністрації було виділено по 2 га землі у Вишгородському районі (с. Нижча Дубечня): Олегу Ляшкові, Любові Ляшко (матір нардепа), Лоліті Федотовій (сестрі цивільної дружини нардепа), Яніні Бєлогуровій (зведеній сестрі Ляшка), Олександру Бєлогурову (чоловіку зведеної сестри) та двом однопартійцям-радикалам – Сергію Кириченку й Олексію Ленському”, – наголошують “Наші гроші”.

На момент передачі радикалам земля мала сільськогосподарське призначення. Однак ані нардеп, ані його родина не планували випасати там худобу: ділянки під Києвом поділили на дрібніші і вже частково продали під забудову.

Зокрема, сам лідер Радикальної партії вже давно позбувся цієї нерухомості, натомість його матір ще володіє в Нижчій Дубечні сімома наділами.

Однак землею у Вишгородському районі Любов Ляшко не обмежилась. У тому ж 2008 році вона придбала ще чотири ділянки у Броварському районі Київщини, на березі Десни в селі Пухівка, а за кілька років докупила тут же ще дві ділянки.

Тож нині в Пухівці матері нардепа належить шість земельних ділянок загальною площею 3/4 гектара.

Далі у 2012 році вона придбала три квартири, по 100 кв. м кожна, у центрі Києва – в елітній новобудові на Щорса, 36в (зараз – Коновальця).

“За оцінкою ріелторів, на момент зведення будинку вартість одного квадратного метру сягала трьох тисяч доларів. Тобто за 300 квадратних метрів матір нардепа мала б викласти близько мільйона доларів. Вже за рік жінка продала усі три квартири. Одну з них – за копійчаною ціною у 120 тисяч гривень – куму й першому заступнику Ляшка Юрію Сухіну”, – йдеться в розслідуванні.

Зазначається, що нині у власності матері Ляшка залишилось лише одне машиномісце на Печерську.

Натомість у 2016 році вона придбала трикімнатну квартиру, ринкова вартість якої складає понад 1,5 млн. грн.

Раніше ЗМІ повідомляли, що за останній рік народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко із цивільною дружиною Росітою Сайранен придбали нерухомості приблизно на 20 млн. грн.

Читайте також:
На хабарі затримали ще одного депутата-ляшківця, тепер у Вінниці. ФОТО

Мільйонер із нетрів: Ляшко задекларував мільйони,
мега-квартиру, 6 ділянок, дорогі авто й годинники та… вила

Ляшко у своєму маєтку за 5 тис. грн. удвічі збільшив висоту парканів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна