Корейська криза: Трамп погодився надати Сеулу зброї на “багато мільярдів”

 

У ході телефонної розмови з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном президент США Дональд Трамп дав “концептуальну згоду” на закупку Сеулом зброї на “багато мільярдів доларів”.

Про це ввечері 4 вересня повідомила прес-служба Білого дому, яку цитує Reuters.

Крім того, Дональд Трамп погодив зняття обмежень щодо ваги боєголовок південнокорейських ракет.
За чинним договором зі США вага боєголовок, які стоять на озброєнні Південної Кореї, може становити максимум 500 кілограмів.

Окремо офіс президента Південної Кореї повідомив, що лідери домовились ввести жорсткіші санкції проти КНДР та продовжити тиск на Пхеньян через Організацію Об’єднаних Націй.

Напередодні Південна Корея заявила, що веде переговори зі Сполученими Штатами про розгортання авіаносців та стратегічних бомбардувальників на Корейському півострові.

Нагадаємо, 3 вересня Північна Корея підірвала найпотужнішу водневу бомбу в своїй історії. Ядерне випробування спричинило землетрус на Корейському півострові.
Пізніше Пхеньян підтвердив успішне випробування водневої бомби. 

Читайте також:
Ядерне випробування КНДР: збирається Радбез ООН,
США і ЄС готують нові санкції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна