У Європі арештували півтонни золота, вкраденого оточенням Януковича. ОНОВЛЕНО

 

Правоохоронці заарештували більш як півтонни золота, вкраденого та вивезеного з України оточенням екс-президента Віктора Януковича.
Про це розповів заступник генерального прокурора України Євген Єнін, пише Іnsider.

“Буквально кілька тижнів тому, в рамках співпраці з однією європейською країною, нами отримано інформацію про арешт великої партії золота, йдеться про більш ніж півтонни”, – повідомив Єнін.

Він зазначив, що загальна сума збитків, завдана режимом Януковича, становить близько 40 мільярдів доларів.

“На сьогоднішній день в різних юрисдикціях, переважно європейських, арештовано суму в еквіваленті близько 200 мільйонів доларів. Тим не менш зарано казати, що нами втрачено всі можливості для знаходження інших активів, вкрадених режимом Януковича”, – сказав Євген Єнін.

ОНОВЛЕНО. Генеральний прокурор Юрій Луценко уточнив, що золото було виявлено у Швейцарії.

“…Завдяки нашій міжнародній співпраці з колегами виявлено серйозний золотий вклад в одному із банків… Я знаю про кого йдеться, але повідомити зараз в інтересах слідства не вважаю за потрібне. Це дуже відома справа в Україні, ми по ній давно і детально йдемо в тому числі і через угоди зі слідством, через інші слідчі дії і вийшли на такі результати”, – заявив генпрокурор під час робочої поїздки до Миколаєва 4 серпня.

“Так, велика кількість золота на банківських ячейках в одного з так званої «сім’ї Януковича», прізвище фігуранта – не Янукович, знайдена і зараз нашими за кордоном колегами проводяться усі необхідні заходи, щоб вона була заарештована, а пізніше передана до українського бюджету”, – підкреслив Луценко, якого цитує УНІАН.

Читайте також:
Новий державний адвокат Януковича Герасько –
той, що захищав бразильського терориста Лусваргі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна