Голова СБУ звернувся до керівника ФСБ РФ, який уже “перейшов всі межі” з тероризмом в Україні

 

Голова Служби безпеки України Василь Грицак звернувся до керівника ФСБ РФ Олександру Бортникову з вимогою припинити займатися організацією терактів на території України.

Таку заяву Грицак зробив в ефірі “Прямого каналу”, передає РБК.

За його словами, російські спецслужби “в геометричній прогресії” активізували свою діяльність в Україні.

“Я до вас звертаюся як офіцер до офіцера. Навіть в умовах війни є правила, які не можна порушувати співробітникам спецслужб. Ви перейшли всі можливі межі, які тільки можна перейти. І ви, і я знаємо, що до терактів на території України — і в Одесі, і в Харкові, і в Херсоні, і в інших містах, до організації цих терактів причетні працівники спецслужб”, — сказав Василь Грицак, зазначивши, що в результаті цих атак загинули десятки людей, багато людей поранені.

За словами глави українського СБУ, Росія, організовуючи теракти, шукає привід для початку повномасштабної військової операції в Україні.

Грицак закликав свого російського колегу зупинити таку діяльність.

“Ви перейшли червону риску. Ви були готові підірвати своїх російських громадян для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Росії і дати підстави для вторгнення на територію України, для початку повномасштабної кампанії. Ви до кінця віддаєте собі звіт в тому, до яких геополітичних наслідків могли привести ці дії? Ви віддаєте собі звіт в тому, що за ці дії доведеться відповідати? Ви розумієте, що сьогоднішня політична влада, в тому числі і Путін, не вічні?” — заявив голова СБУ.

Читайте також:
СБУ заявляє про “суттєву активізацію російських спецслужб”

Голова СБУ висловився за кримінальну відповідальність
за відвідання політиками Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна