АТО: восьма доба без втрат

 

За минулу добу, 2 вересня, незаконні збройні формування 26 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Переважна більшість вогневих провокацій здійснювались зі стрілецької зброї і були недовготривалими, інформує прес-центр штабу АТО. Втрат серед українських військових немає восьму добу поспіль.

У зведенні станом на 18:00 зазначалося, що вдень противник суттєво зменшив кількість вогневих провокацій – від опівночі була зафіксовані лише чотири випадки відкриття вогню, і ця цифра була найменшою за останні півтора місяці.
Після 18-ї години бойовики дещо активізувалися.

Донецький напрямок. У районі Авдіївської промзони ворог п’ять разів обстрілював наші опорні пункти зі стрілецької зброї та гранатомета. Також увечері та вночі під ворожим вогнем двічі опинялись наші укріплення на підступах до Зайцевого та Кам’янки і тричі – поблизу Майорська.
До 18:00 тричі зі стрілецької зброї була обстріляна шахта “Бутівка”.

На Приморському напрямку ворог увечері п’ять рази із гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї обстріляв украплення сил АТО біля Водяного. У районі Широкиного ворожий великокаліберний кулемет “заводився” двічі. Крім того, факти застосування бойовиками стрілецької зброї зафіксовані на околицях Талаківки і Гнутового.

На Луганському напрямку – один обстріл за добу: близько 20-ї години поблизу Новозванівки бандити “ЛНР” застосовували гранатомет.

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на Сході триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим помітно скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь. За останні сім діб у ЗСУ немає жодних бойових втрат.

Читайте також:
Загиблі серпня: імена й обличчя 13 героїв

Хуг: “Шкільне перемир’я” порушується так само, як і попередні угоди про “тишу”

“Найгарячішим” на фронті з початку року був березень,
“найтихішим” – квітень, – УКМЦ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна