Трамп попросив у Конгресу майже $8 млрд. на ліквідацію наслідків “Харві”

 

Президент США Дональд Трамп звернувся до Конгресу з проханням виділити $7,85 млрд. на ліквідацію наслідків урагану “Харві”.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на ВВС.

Саме в таку суму попередньо оцінюють витрати на усунення наслідків стихійного лиха на південному сході Техасу і в деяких районах Луїзіани. Не виключено, що згодом коштів знадобиться ще більше.

Влада Техасу раніше заявляла, що їй може знадобитися до $125 млрд., однак у міністерстві внутрішньої безпеки з такою оцінкою завданої шкоди погодилися.

Тим часом американські ЗМІ повідомляють, що кількість загиблих у результаті стихійного лиха сягнула вже 50 людей.

Ураган “Харві” став найпотужнішим штормом на материковій частині США за останні 12 років. Він налетів на узбережжя 25 серпня і почав просуватися вглиб материка. Швидкість вітру в центрі урагану досягала 215 км/год, однак потім значно впала.

Першим під удар “Харві” потрапило невелике техаське місто Рокпорт із населенням близько 10 тисяч осіб. Надалі ураган дістався до Х’юстона і спровокував там повінь. У місті запровадили режим надзвичайного стану. Національна метеорологічна служба оцінила масштаб повені як катастрофічний.

Зараз оцінка потужності “Харві” знижена до тропічної депресії, але в найближчі три дні від Луїзіани до Кентуккі очікується сильна злива, і попередження про повені залишаться в силі для південно-східного Техасу і частин Луїзіани.

Читайте також:

У США від повеней, спричинених ураганом “Харві”, вибухнув хімічний завод

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна