“Шкільне перемир’я”: ЗСУ сім діб офіційно без втрат

 

День знань, 1 вересня, – перший день нового навчального року – пройшов у районі проведення АТО відносно спокійно. Російсько-окупаційні угруповання не застосовували міномети та інше важке озброєння. Прес-центр штабу АТО повідомляє загалом про 20 обстрілів з боку бойовиків зі стрілецької зброї.
За добу втрат серед українських військових немає.

На Луганському напрямку противник чотири рази відкривав вогонь неподалік Станиці Луганської, Кримського та Жовтого.

На Донецькому напрямку 14 разів під вогнем зі стрілецької зброї опинялись наші опорні пункти біля Авдіївки, Зайцевого, Майорська та шахти “Бутівка”.

На Маріупольському напрямку ворог двічі обстріляв наші позиції на підступах до Водяного.

“З метою збереження життя українських захисників сили АТО відкривали вогонь у відповідь лише раз.
Водночас органами військового управління, військами та силами АТО продовжують вживатися заходи із недопущення порушень режиму припинення вогню. З метою взаємодії на опорних пунктах підрозділів військових частин залучається окрема категорія військовослужбовців сил АТО та оперативно-тактичних угруповань.
Одночасно керівництво АТО заявляє про готовність української армії адекватно реагувати на усі агресивні дії ворога, які несуть загрозу нашим бійцям і мирним мешканцям”, – сказано у зведенні штабу за 1 вересня.

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на Сході триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим помітно скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь. За останні сім діб у ЗСУ немає жодних бойових втрат.

Читайте також:
Загиблі серпня: імена й обличчя 13 героїв

Хуг: “Шкільне перемир’я” порушується так само, як і попередні угоди про “тишу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна