СБУ арештувала сепаратистську екс-директорку Луганського патронного заводу

 

Співробітники Головного слідчого управління СБУ спільно з контррозвідкою Служби затримали сепаратистську екс-директорку ПрАТ “Луганський патронний завод”.

“Правоохоронці встановили, що у червні 2014 року наказом так званого «прем’єр-міністра» терористичної організації «ЛНР» громадянку України було призначено на посаду виконуючого обов’язки директора заводу. Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисниця, виконуючи незаконні вказівки ватажків «ДНР/ЛНР», зокрема Болотова та Стрєлкова, провела інвентаризацію понад 14 мільйонів набоїв до вогнепальної зброї, які зберігались на підприємстві. Вона також організувала на потужностях заводу виготовлення ще майже 2 мільйонів набоїв різного калібру”, – інформує прес-центр СБУ.

Зазначається, що боєприпаси директорка передала для потреб “армії Новоросії” представникам терористичних організацій, які використали їх під час бойових дій проти сил АТО.

Після чергової зміни керівництва терористичної організації “ЛНР” зловмисниця була звільнена з посади та тривалий час переховувалась від українського правосуддя на тимчасово окупованих територіях Донбасу та у Росії.

Співробітники спецслужби затримали жінку в місті Кременчук на Полтавщині, куди вона прибула з “діловим візитом”.

Затриманій оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“участь у терористичній організації”) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

Читайте також:
СБУ на Луганщині затримала екс-бойовика “ЛНР” із “Призрака”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна