Перед закриттям в двох дипустановах РФ у США палили документи. ВІДЕО

 

У консульстві Росії в Сан-Франциско та торговому представництві у Вашингтоні працівники спішно спалювали паперовий документообіг перед закриттям цих установ.

Над консульством РФ в Сан-Франциско 1 вересня валував чорний дим, але пожежну службу співробітники установи на територію не пустили, повідомило CNBC.

Журналіст АР почув, що люди, які вийшли з будівлі, повідомили пожежникам, що проблем немає і що співробітники консульства спалюють якісь предмети у каміні.

Мінді Таламадж, прес-секретар відділу пожежної охорони Сан-Франциско, підтвердила, що дим іде з димаря.
Талмадж сказала, що не знає, що можна палити в каміні, коли температура в Сан-Франциско вже до полудня піднялася до 35 градусів.
“Це не є випадковим, вони спалюють щось в каміні”, – додала вона.

У МЗС РФ поспішили заявити, що нічого незвичайного не відбувається, просто будівля готується до консервації.

“Проводяться заходи з консервації будівлі. У зв’язку з цим можуть закриватися вікна, опускатися штори, вимикатися світло, спускатися вода, замикатися двері, викидатися сміття, відключатися опалювальні прилади, включатися системи життєзабезпечення і багато іншого”, – написала в соцмережі офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

Співробітники торгового представництва Росії у Вашингтоні тим часом спішно спалювали папери на задньому дворі, повідомив американський журнал Foreign Policy, розмістивши у “Твіттері” коротке відео.

На зйомці видно огорожу торгпредства на Коннектикут авеню, за якою розпалене багаття. Над вогнищем піднімається  дим.

За кілька годин до цього за допомогою шуруповерта робітник демонтував камери, встановлені на паркані навколо будівлі, співробітники на території переносили коробки й великі пластикові мішки з речами, із торгпредства виїздили авто.

Раніше Захарова заявляла, що американські спецслужби мають намір 2 вересня провести обшук у генеральному консульстві в Сан-Франциско.

Генконсульство в Сан-Франциско і торгове представництво РФ у Вашингтоні мають бути закриті і звільнені до вечора 2 вересня за рішенням влади США. У Державному департаменті пояснили, що цей крок зроблений у відповідь на вимогу Кремля скоротити дипломатичний персонал в Росії.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна