Видворення пропагандистки Курбатової: ОБСЄ прислало обуреного листа, РФ готує помсту

 

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір стурбований практикою України щодо затримання і вислання з країни іноземних журналістів.
Про це він заявив у листі до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна після видворення в Росію журналістки “Першого каналу” РФ Анни Курбатової, повідомляється на сайті Організації.

“Вигнання журналістів чи відмова їм у в’їзді в Україну – тривожні і надмірні заходи, тим більше, що вони не прозорі і відсутній належний механізм апеляції”, – заявив Дезір.

Він нагадав, що держави-учасниці ОБСЄ зобов’язалися забезпечувати умови для роботи журналістів з інших країн-членів Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Зазначається, що раніше представник ОБСЄ звертався до української влади через інцидент із журналістами Російської державної телерадіокомпанії.

Дезір нагадав, що 14 серпня Служба безпеки України депортувала Тамару Нерсесьян і заборонила їй в’їзд на 3 роки через шкоду національним інтересам України.
26 липня СБУ депортувала Марію Князєву.
Крім того, 25 серпня Україна відмовила у в’їзді іспанським журналістам Антоніо Памплієзі й Мануелю Анхелю Састру, заборонивши їм в’їзд на 3 роки.

“Я закликаю владу [України] утримуватися від накладання непотрібних обмежень на роботу іноземних журналістів, які впливають на вільний потік інформації та порушують зобов’язання ОБСЄ щодо свободи засобів масової інформації”, – підсумував Арлем Дезір.

У російській Раді Федерації тим часом планують ініціювати заходи у відповідь на видворення з України Анни Курбатової.
Про це російський сенатор Олексій Пушков написав у “Твіттері”.

“На першому ж засіданні комісія Ради Федерації з інформаційної політики розгляне і запропонує конкретні заходи у відповідь на викрадення і висилку Курбатової”, – заявив він.

 

Читайте також:
СБУ депортувало “викрадену” в Києві
журналістку російського “Першого каналу”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна