Політв’язень Клих знайшовся в лікарні у Магнітогорську, – адвокат

 

Українського політв’язня Станіслава Клиха утримують в лікарні у російському Магнітогорську (Челябінська область).
Як передає “Новинарня“, про це ввечері 30 серпня повідомив у соцмережі адвокат Ілля Новіков.

Залишається невідомим, чому і з яким діагнозом Клиха перевели із “зони” в лікарню.

“За останньою інформацією, Станіслав Клих у лікарні в Магнітогорську, а не в Челябінську, як повідомлялося минулого тижня. У зв’язку з чим його туди перевели і який у нього діагноз рідним офіційно не повідомляють”, – написав Новіков.

Нагадаємо, днями з’явилась інформація про те, що незаконно засудженого в Росії громадянина України Станіслава Клиха, який відбуває покарання у Верхньоуральську Челябінської області РФ, перевели до лікарні для проходження обстеження чи лікування. Водночас ані адвокат, ані родичі ув’язненого не володіли інформацією про те, до якого саме медичного закладу перевели Клиха, з якою метою і на який термін.

Вказаний факт дуже непокоїть матір ув’язненого. У зв’язку з цим уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулась до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням встановити місцезнаходження Клиха.

Як відомо, верховний суд Чечні 26 травня 2016 року засудив українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув’язнення відповідно. 26 жовтня ВС РФ підтвердив вирок.
За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994-го – на початку 1995 року нібито воювали проти російських федеральних сил у складі озброєних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія.
Клих заявляє, що взагалі ніколи не був в Чечні.

Адвокат Новіков нагадував, що у Клиха був “паршивий” стан здоров’я ще до етапу до Верхньоуральська з Грозного, і “ми маємо всі підстави за нього турбуватися”, – підкреслив адвокат.

Читайте також:
Політв’язень Станіслав Клих збожеволів у чеченській тюрмі, – правозахисниця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна