У Дагестані повстанці вбили двох колишніх офіцерів СБУ з Криму, які зрадили присягу Україні, – ЗМІ

У Дагестані вбили двох офіцерів спецназу ФСБ РФ, які раніше служили в кримському СБУ і зрадили присягу Україні.

Про це на у “Фейсбуці” розповів український журналіст, головний редактор сайтк “Цензор” Юрій Бутусов.

За його спостереженнями, для перевірки лояльності і відданості окупантам бійців кримської “Альфи”, які перейшли на роботу в ФСБ, почали постійно спрямовувати для участі в каральних операціях у Чечню і Дагестан.

“90% складу кримських підрозділів СБУ перейшли на бік російських окупантів. Але ті їхні колишні товариші по службі, які зберегли вірність українській присязі, продовжують цікавитися діяльністю ворога в Криму. 28 серпня сталася мало чим видатна подія. За даними російських ЗМІ, на околиці Хасав’юрта, в далекому російському Дагестані, місцеві партизани атакували групу спецназу ФСБ РФ. Двох російських силовиків було знищено на місці”, – розповів журналіст.

За інформацією Бутусова, ними виявилися колишні співробітники спецпідрозділів СБУ, оголошені в Україні в розшук за дезертирство:

Офіцерів кримської Альфи, які зрадили Україну, знищено в Дагестані, - журналіст 01

підполковник Олександр Байбутлов, 01.11.77 року народження, із Севастополя, оголошений в Україні в розшук за дезертирство,
а також

Офіцерів кримської Альфи, які зрадили Україну, знищено в Дагестані, - журналіст 02
підполковник Денис Ракицький, 06.08.77 року народження, із Севастополя, оголошений в Україні в розшук за дезертирство.

“Обидва зрадники разом закінчили Севастопольський військово-морський інститут імені Нахімова, а в березні 2014 року проходили службу в Центрі спеціальних операцій СБУ в Севастополі. Ракицький був командиром групи у відділі, Байбутлов – був головним спеціалістом відділу. У березні 2014 року Ракицький і Байбутлов відмовилися виконувати накази командування, перейшли на бік ворога. У 2016 року як нагорода за зраду нагороджені медаллю МО РФ “За повернення Криму”, – зазначив журналіст.

“Для перевірки лояльності і відданості окупантам їхній підрозділ, який перейшов до складу ФСБ РФ, почали постійно направляти для участі в каральних операціях у Чечню і Дагестан. І ось під час чергової каральної експедиції повстанці Дагестану зуміли атакувати і знищити зрадників України”, – констатував Бутусов.

“Що ж, це буде приклад для всіх зрадників, які думали, що вони обирають “русский мир”. Ні, окупація Криму розширює масштаби “русской войны”. Тепер ті кримчани, які тоді проміняли Батьківщину на подачки від ворога, стали гарматним м’ясом, “русский мир” для цих зрадників обернувся “русской смертью”, – наголосив журналіст.

Бутусов додав, що ця інформація стала відома йому “в нашій контррозвідці”, де про зрадників “не забувають ті, хто залишається вірним військовій присязі”.

Читайте також:
СБУ оприлюднила список колишніх співробітників, які перейшли на бік ворога

СБУ з нагоди свого свята “привітала” колишніх колег у Криму
роликом “Пам’ятаємо про зрадників”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна