Турчинов анонсує 0,5% ВВП для підприємств “оборонки”

 

За підсумками обговорення в Раді нацбезпеки та оборони планується передбачити в проекті держбюджету фінансування оборонних підприємств України на рівні 0,5% від валового внутрішнього продукту.
Про це в середу, 30 серпня, повідомляє прес-служба РНБО з посиланням на заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова.

За словами секретаря Радбезу, необхідно значно підвищити ефективність роботи українських оборонних підприємств.

“Нам необхідна найсучасніша зброя, і ми повинні розраховувати в цьому питанні, в першу чергу, на свої сили. Тому необхідно забезпечити фінансування запровадження новітніх технологій та модернізації провідних оборонних підприємств”, – наголосив Турчинов.

Він нагадав, що в Концепції розвитку сектору безпеки і оборони України передбачено таке фінансування на рівні 0,5% від ВВП.

“Оборонний бюджет повинен забезпечити фінансування пріоритетних завдань, зміцнення обороноздатності та безпеки країни”, – заявив Турчинов.

Такі заяви було зроблено на нараді під керівництвом секретаря РНБО щодо оборонного бюджету на 2018 рік.
У нараді взяли участь перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр фінансів Олександр Данилюк, міністр оборони Степан Полторак, голова Служби безпеки України Василь Грицак, керівники Національної гвардії, Національної поліції, розвідувальних органів та інших силових структур країни.

Як інформувала “Новинарня“, на цій же нараді було заявлено, що оборонний бюджет України у 2018 році становитиме не менше 5% ВВП, а загальне фінансування повинне бути на рівні не менше 162,7 млрд. грн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна