Поліцейська стрілянина в Княжичах: трьом силовикам повідомлено про підозру

 

Генеральна прокуратура повідомила про підозру трьом службовим особам Національної поліції в рамках справи про перестрілку у селищі Княжичі Київської області, що сталася у грудні 2016 року.
Про це 30 серпня повідомило Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

“Управлінням з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю, Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за погодженням з процесуальним керівником повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 5, ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 27, п. 1, п. 5, ч. 2 ст. 115 (перевищення влади, яким спричинено тяжких наслідків, умисне вбивство двох і більше осіб та вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб та замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України трьом службовим особам Національної поліції України, якими організовано та забезпечено застосування 4 грудня 2016 року вогнепальної зброї у с. Княжичі Броварського району, внаслідок чого від кульових поранень загинули 4 співробітника поліції”, – йдеться у повідомленні ГПУ.

До суду підготовлені клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ОНОВЛЕНО. Як передає “Еспресо.TV“, в НП повідомили, що особи, яким повідомлено про підозру – “це керівний склад управління Національної поліції у місті Києві. Зокрема, начальник управління, заступник начальника відділу територіального підрозділу та співробітник діючого спецпідрозділу цього головного управління”.

Як писала Новинарня“, за офіційною версією, в ніч на 4 грудня 2016 року в селі Княжичі Броварського району під Києвом столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань. У цей час наряд поліції охорони виїхав до одного з будинків нібито через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули 5 силовиків.
Генпрокурор Юрій Луценко згодом заявляв, що грабувала будинок сама група поліції охорони.
Станом на січень 2017 року, за результатами службової перевірки, з лав Нацполіції було звільнено 8 офіцерів, які перебували на керівних та оперативних посадах. Ще понад десяток посадовців зазнали дисциплінарних стягнень, зокрема голова ГУ НП в Києві Андрій Крищенко отримав “посадову невідповідність”.

Читайте також:
Після розслідування стрілянини в Княжичах звільнено 8 поліцейських.
Луценко каже – вони й грабували

Притягнуто до дисциплінарної відповідальності більш як 20 поліціянтів, причетних до стрілянини в Княжичах. ОНОВЛЕНО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна