Екс-голову міліції Маріуполя, який перебіг до терористів “ДНР”, засудили на 11 років

 

До 11 років позбавлення волі заочно засуджений колишній в. о. начальника Маріупольського міського відділу міліції Олег Моргун.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Під час судових слухань доведено, що 18 травня 2014 року виконуючий обов’язки начальника маріупольської міліції Олег Моргун взяв участь у прес-конференції, яку проводили представники терористичної організації “ДНР” – Кузьменко Д. В. та Борисов А. О. (прізвисько “Чечен”) у захопленій на той час будівлі Маріупольської групи Управління по боротьбі з організованою злочинністю Головного управління МВС України в Донецькій області.

При цьому участь керівника міліції у прес-конференції висвітлювалась у ЗМІ.

“Міліціонер усвідомлював, що своїми діями він порушує присягу працівника органів МВС України, але байдуже поставився до цього та умисно не вжив ніяких заходів щодо звільнення захопленої адміністративної будівлі та затримання членів терористичної організації “ДНР”, – пише Сарган.

В 2014 році Моргун вийшов на пенсію та переїхав до Новоазовська, на окуповану територію. Там він вступив до лав терористичної організації “ДНР”, а в березні 2015 року навіть очолив підконтрольну сепаратистам “адміністрацію” Новоазовського району.

Через те, що колишній міліціонер не з’являвся на допити та продовжував перебувати на тимчасово непідконтрольній території Донеччини, стосовно нього здійснювалося спеціальне досудове розслідування, а у травні 2015 року обвинувальний акт для заочного засудження слідчі прокуратури Донецької області скерували до суду.

23 серпня Приазовський районний суд Запорізької області оголосив обвинувальний вирок, у якому Олега Моргуна заочно визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України, та засуджено до 11 років позбавлення волі.

Читайте також:
Ватажка “МВС ДНР” Дикого заочно засудили до 12 років

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна