17-річна росіянка зізналася, що під шантажем ФСБ виманила в Білорусь українця Гриба

 

Федеральна служба безпеки Росії шантажувала 17-річну жительку Сочі, примушуючи її через соцмережі викликати на зустріч до Білорусі 19-річного українця Павла Гриба, який після цього зник у Гомелі.

Таку інформацію росіянка озвучила журналістам ТСН, котрі розшукали її в соціальних мережах.

“Усе було підлаштовано. Мене туди шантажем направили, у Білорусь. Ми порушували такі теми, як націоналізм чи щось подібне. Ну, взагалі й проти мене справу порушено. Можна сказати, що через розмови з ним тоді і… Я ось про це не можу розповідати, тому що підписала документ про нерозголошення”, – пояснила дівчина.

Як повідомляла “Новинарня“, 24 серпня на території Республіки Білорусь зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Він виїхав у Гомель для зустрічі з росіянкою, з якою познайомився в інтернеті.

Про зникнення сина заявив офіцер Державної прикордонної служби України у відставці, член громадської ради ДПСУ, військовий капелан Ігор Гриб. Він їздив у Білорусь на пошуки і переконаний, що сина викрала Федеральна служба безпеки Росії.

Посольство України в Мінську направило ноту Міністерству закордонних справ Білорусі, щоб з’ясувати місцезнаходження Павла.

За словами батька, зниклий хлопець має інвалідність і приймає підтримуючі препарати.

Читайте також:
ГШ: Росіяни за останній час затримали 12 екс-військових ЗС України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна