У Польщі побили й пограбували українського студента

 

В академічному містечку Любліна в Польщі троє чоловіків і жінка вимагали гроші в студента з України, а потім його побили.
Про це повідомляє Польське радіо.

Зазначається, що вночі із суботи на неділю, 27 серпня, 25-річного Євгена зачепили троє чоловіків і одна жінка напідпитку. Спочатку вимагали грошей, а коли виявилося, що грошей в нього немає, пролунало запитання, звідки він.

“Нападник звертався вульгарно. Студент зі свого боку пояснив, що він поляк, який приїхав з України. Після того Євгена вдарили кулаком в обличчя. Коли він лежав на землі, нападники запитали, чи він хоче він ще одного удару, але студент не міг говорити через кров у роті. Його вдарили знову”, – йдеться у повідомленні.

За даними видання, потерпілий заочно навчається на факультеті ветеринарної медицини.

Речниця воєводського коменданта поліції Рената Лящка-Русек заявила виданню, що одного з нападників уже заарештовано на три місяці, його підозрюють у пограбуванні. Це 39-річний житель Любліна, який уже відбував покарання за подібні злочини.

Поліція також встановила дані другого з нападників.

За словами речниці поліції, “побиття студента з України не було злочином на ґрунті національної ворожнечі”.

Читайте також:
У Польщі українського працівника кафе побили через його національність

Суд у Польщі виніс вироки радикалам за побиття
української процесії в Перемишлі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна