Меркель і Макрон закликали посилити зусилля для припинення вогню на Донбасі

 

Канцлер ФРН Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон закликали Росію та Україну посилити зусилля для припинення вогню на Донбасі. Про це сказано в їхній заяві в понеділок, 28 серпня.

Лідери двох країн, що входять у “нормандську четвірку”, вважають, що безпекова ситуація на сході України суттєво не покращилася.

“Ми закликаємо президента Путіна та президента Порошенка в повному обсязі поважати свої зобов’язання, відкрито та чітко підтримувати припинення вогню і впевнитися, що відповідні інструкції були надані військовим та місцевим формуванням”, – йдеться у спільній заяві Меркель та Макрона.

Угода про припинення вогню на Донбасі була підписана у лютому 2015 року у Мінську, але конфлікт досі не врегульовано.
У ніч на 25 серпня на сході України розпочалось так зване “шкільне перемир’я”, пов’язане з початком навчального року, та обстріли тривають, хоч і в менших масштабах.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна