Донецька малеча вразила Порошенка виконанням гімну й вірша про “прапори рідні в кривавих боях”. ВІДЕО

 

Дітлахи-дошкільнята й молодшокласники в місті Покровськ (кол. Червоноармійськ) Донецької області вразили президента Петра Порошенка виконанням Державного Гімну та вірша “Живи, Україно” на церемонії відкриття реконструйованої школи.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу глави держави.

Під час урочистостей президент подякував малечі за виконання гімну й декламування вірша та попросив стати біля його трибуни.

“Як президент України, як громадянин, як патріот, пишаюсь кожним виконанням гімну. Україна кардинально змінилась, в тому числі у ставленні до своїх символів – прапора, герба і гімну. Але те, що я сьогодні почув у Покровську, – це було одне з найкращих виконань гімну, які я коли-небудь чув у своєму житті. Ви його фантастично виконували, ви відчули кожне слово. Саме з таких дітей виростають справжні українці. Дуже важливо, що таке виконання гімну ми маємо можливість чути саме тут, на Донеччині”, – заявив Петро Порошенко.

Олександр Олесь
“Живи, Україно”

Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!..
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.

До суду тебе не скують ланцюги,
І руки не скрутять ворожі:
Стоять твої вірні сини навкруги
З шаблями в руках на сторожі.

Стоять, присягають тобі на шаблях
І жити і вмерти з тобою,
І прапори рідні в кривавих боях
Ніколи не вкрити ганьбою!

1917

“Я щиро вітаю всіх вас з  черговою перемогою у відродженні Донбасу”, –  наголосив глава держави та зауважив, що це добре, що останнім часом робочі поїздки на Донбас пов’язані не тільки з черговою перевіркою обороноздатності української армії та озброєння війська, а й із тим, щоб продемонструвати важливі кроки у відроджені регіону.

Президент Петро Порошенко і діти на відкритті Покровської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9. Фото: прес-служба АП

Зокрема, в понеділок, 28 серпня, в Донецькій області було відрито три реконструйовані школи – Покровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №9, Дружківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №17, Часівоярська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №17.

Глава держави також подякував покровській школі за участь у спеціальному проекті дистанційного навчання учнів, які опинились на окупованій території.
За його словами, близько 150 учнів сьогодні охоплені спеціальною програмою “електронного” навчання і мають можливість  долучатись до освітнього процесу у цій школі.

Він зауважив, що держава знайшла більше 55 млн. грн. для того, щоб завершити комплексний процес реконструкції школи в Покровську: зроблені кроки із підвищення енергоефективності, створенню комфортних умов, зроблено багато для спортивно-виховної роботи. Глава держави окремо привітав вихованців спортивних секцій дзюдо та самбо.

За даними ДонОДА, загальна вартість реконструкції й обладнання школи №9 в Покровську склала понад 71,6 млн. грн.

“Життям підтверджено, що і стіни вчать. На визволеній Донеччині з кожним роком все більше учнів і вчителів будуть працювати і вчитися серед міцних і красивих стін. До кінця року ще декілька шкіл будуть введені”,- зазначив Порошенко.

Президент також повідомив, що у 2018 році планується виділити 520 млн. грн. на підвищення кваліфікації вчителів, які навчатимуть першокласників нової української школи по всій Україні.

“Запевняю, що попри російську військову агресію, Україна й надалі буде інвестувати у знання, у виховання та навчання молодих поколінь. Я вірю, що наша країна витримає усі негаразди, адже її майбутнє у руках цих хлопчиків і дівчаток”, – зазначив президент, передавши школі в Покровську сертифікат на мультимедійний комплекс.

Як повідомив у соцмережі голова ДонОДА Павло Жебрівський, цього ж дня в Бахмуті вони разом із президентом Петром Порошенком відкрили гуртожиток для студентів та викладачів Горлівського інституту іноземних мов, які виїхали з окупованої території на Велику Україну.

Читайте також:
Освітній фронт Донбасу: показуємо важливість боротьби за голови

Учні війни. Як школярі Донеччини живуть “на нулі”

Ірина Геращенко: Україна посилає сигнал вчителям Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна