День шахтаря в зоні АТО: 22 обстріли, без втрат

 

За минулу добу, 27 серпня, незаконні збройні формування на Сході 22 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Втрат серед наших захисників немає. У більшості випадків обстріли були не довготривалі і мали відверто провокативний характер, повідомляє прес-центр штабу АТО за підсумками третього дня “шкільного перемир’я”.

“Незаконні збройні формування зменшили кількість обстрілів наших позицій, не застосовували міномети та інше важке озброєння. Основні збройні провокації вздовж усієї лінії розмежування й надалі фіксуються лише у декількох точках. Авдіївська промзона та підступи до селища Водяне – це понад 60 відсотків від усіх випадків відкриття вогню за добу”, – зазначили у штабі.

На Донецькому напрямку ворог декілька разів бив із гранатометів і великокаліберних кулеметів по Авдіївській промзоні. Близько 16-ї години противник випустив тут три міни калібру 82 міліметри.
Також стрілецьку зброю НЗФ застосували неподалік від Зайцевого.
Крім того, гранатомети противника працювали на підступах до Майорська та Луганського. “На один із таких обстрілів, враховуючи загрозу життю наших військових, українські воїни єдиний раз за добу відкривали вогонь у відповідь”, – сказано у зведенні.

На Приморському напрямку ввечері бандити декілька разів застосовували великокаліберні кулемети на підступах до Водяного та Лебединського. Перед тим активні провокації бойовиків були у районі селища Водяне – починаючи з півночі, бойовики тут шість разів обстрілювали позиції ЗСУ, переважно зі стрілецької зброї і гранатометів.

На Луганському напрямку від початку доби зберігалася тиша.

Нагадаємо, 27 серпня відзначався День шахтаря і День міста в Донецьку.

Читайте також:
П’ята цивільна жертва обстрілу Авдіївки 13 травня:
в лікарні Дніпра помер Артем Чураков

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна