У Білорусі затримали опозиціонера Статкевича – організатора акції протесту проти спільних навчань із Росією

 

У Мінську заарештували лідера опозиційного “Білоруського національного конгресу” Миколу Статкевича.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на персональний сайт політика.

Про затримання Статкевича у “Фейсбуці” повідомила його дружина Марина Адамович. За її інформацією, наступні 15 діб опозиціонер проведе в СІЗО на вулиці Окрестіна.

Статкевич був затриманий у суботу, 26 серпня, близько 12:00 неподалік від будинку, коли йшов на зустріч. “Швидше за все, це пов’язано з акцією протесту, яку Статкевич планував організувати 8 вересня”, – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що політика заочно засудили ще 9 серпня, але відразу затримувати не стали.

Раніше рада “Білоруського національного конгресу” ухвалила заяву щодо спільних білорусько-російських військових навчань “Захід-2017”, запланованих на вересень цього року.

У заяві опозиціонери висловлювали стурбованість у зв’язку з планами влади провести на території Білорусі навчань “Захід-2017”. За їхніми даними, після навчань російські військові можуть залишитися в країні, а в прикордонних районах готуються бази для зберігання російської зброї на випадок війни Росії з НАТО і Україною.

Рада БНК закликала патріотів взяти участь в акції із запобігання можливої агресії РФ 8 вересня о 18:00 на Жовтневій площі в Мінську.

Раніше, в День незалежності Білорусі 3 липня, Микола Статкевич уже організовував у Мінську опозиційну акцію “За мирну Білорусь”, учасники якої, зокрема, протестували проти запланованих на вересень спільних із Росією військових навчань.

Як писала “Новинарня“, міністр оборони України Степан Полторак заявляв у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, що навчання “Захід-2017” становлять загрозу не лише для України.

Читайте також:
За навчаннями “Захід-2017” у Білорусі стежитимуть українські верифікатори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна