Трамп скасував дозвіл Обами служити в армії трансгендерам

 

Президент США Дональд Трамп підписав указ, що забороняє міністерству оборони та міністерству внутрішньої безпеки брати на службу в армію трансгендерів.
Текст документа оприлюднений у п’ятницю, 25 серпня, на сайті Білого дому.

Указ Трампа також забороняє Пентагону й МВБ оплачувати процедури зі зміни статі. Фінансування дозволяється лише в тому разі, якщо такі процедури були розпочаті ще до набуття чинності закону.

Передбачається, що заборона набуде чинності з 23 березня 2018 року.

Служити в армії Сполучених Штатів трансгендерам (лдям зі зміною статтю) в 2016 році дозволила адміністрація Барака Обами.
Тоді Білий дім не навів доказів того, що скасування обмежень не перешкоджатиме ефективності військових, не порушить згуртованості та не зашкодить ресурсам збройних сил, зазначає тепер адміністрація Трампа.

ЗМІ нагадують, що про намір повернути заборону на службу в армії для трансгендерів Дональд Трамп заявив у липні 2017 року. Зокрема, він виступив проти того, щоб військові США були “переобтяжені гігантськими медичними витратами й безладом, якими супроводжуватиметься присутність трансгендерів в армії”, написав Трамп у “Твіттері”.

Читайте також:
Обама помилував інформатора WikiLeaks

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна