Росія знову перекриває Керченську протоку через будівництво моста

 

Росія планує повністю перекрити судноплавство через Керченську протоку з 28 по 31 серпня через будівництво моста.

Відповідне розпорядження опубліковане на сайті адміністрації морських портів Чорного моря (РФ), передають “Крим.Реалії“.

“Заборонити з 00:00 місцевого часу 28 серпня до 00:00 місцевого часу 31 серпня плавання всіх кораблів і суден, за винятком кораблів і суден ВМФ, кораблів і суден федеральних органів безпеки, а також суден, що беруть участь у технологічному процесі будівництва об’єкта “Транспортний перехід через Керченську протоку” в забороненому районі в районі будівництва “Транспортного переходу через Керченську протоку” в акваторії Керченської протоки”, – йдеться в документі.

Нагадаємо, попереднього разу таку заборону РФ видавала 9 серпня.

МЗС України висловлювало протест і заявляло, що Росія порушила Конвенцію ООН з морського права, перекривши Керченську протоку при будівництві моста на окупований Кримський півострів.

Як відомо, 25 серпня в Керченську протоку впав автобус із російськими будівельниками, загинуло 17 осіб.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна