Під Бахмутом вандали розбили пам’ятник загиблим нацгвардійцям батальйону Кульчицького

 

Невідомі розбили меморіальну плиту на місці загибелі бійців батальйону Національної гвардії України ім. генерала Кульчицького в ДТП між Бахмутом і Слов’янськом у Донецькій області.

Як повідомила в “Фейсбуці” мешканка міста Бахмут Олена Березуцька, акт вандалізму стався в ніч на 25 серпня.

“Сьогодні вночі було спаплюжено пам’ятник воїнам батальйону ім. генерала Кульчицького, що знаходився на трасі під Бахмутом. Місто пам’ятає те жахливе ДТП і загиблих молодих хлопців. Біль, нестримний біль, наче душу розтоптали”, – розповіла Березуцька.

Меморіал з іменами загиблих був відкритий у жовтні 2016 року. Силами військових, волонтерів і влади Бахмута пам’ятник був встановлений на місці трагедії.
Дорожно-транспортна пригода сталася увечері 5 січня 2015 року на трасі Слов’янськ-Бахмут, коли військовий автомобіль КрАЗ зіткнувся з автобусом “Богдан”, у якому нацгвардійці їхали на ротацію. На місці загинули 12 бійців, ще 22 особи отримали травми. Згодом ще один боєць помер від ран.

Читайте також:
У Торецьку зруйнували пам’ятний знак загиблим визволителям міста

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна