Замість шахти “Росія” – “Котляревська”. Жебрівський вітає з Днем шахтаря

 

Напередодні Дня шахтаря, який у 2017 році відзначатимуть 27 серпня, в місті Новгродівка Донецької області демонтували стелу з написом “Шахта Росія”.
Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 25 серпня, повідомив голова Донецької ОДА і ВЦА Павло Жебрівський.

“Сьогодні привітав представників однієї з найшанованіших на Донеччині професій – шахтарів.
У Новогродівці на шахті Котляревська відкрили оновлену стелу. Відтоді як у липні шахті повернули історичну назву – Котляревська, стару стелу – з написом «Шахта Росія» – демонтували”, – написав Жебрввський у “Фейсбуці”.

“Повертати Донеччині її українське коріння – одна з наших ключових задач. І цим шляхом йтимемо неухильно”, – додав він.

За його словами, також з нагоди професійного свята в шахтарському селищі Шевченко перерізали символічну стрічку на відкритті футбольного поля зі штучним покриттям, меру Покровська Руслану Требушкіну вручили сертифікати на будівництво ще шести майданчиків із тренажерним обладнанням та двох – зі штучним покриттям (два з цих спортивних об’єктів відкриються у Родинському, ще один – у Шевченко, решта – у Покровську).

“Там-таки, у Покровську, привітали шахтарів Донеччини – на урочистому зібранні, організованому на честь їхнього професійного свята. Відзначили грамотами та цінними подарунками 35 найкращих представників цієї професії. Вручаючи нагороди, побажав кожному шахтарю, щоб кількість спусків під землю дорівнювала кількості підйомів”, – написав Жебрівський.

“…Сьогодні у Покровську ключі від власної квартири отримала 30-річна Наталя Левченко та її дворічна донечка Поліна. Наталя росла сиротою. Коли отримувала ключі від квартири, не могла стримати сліз. Сказав їй, щоб не плакала й не турбувалася, адже без уваги та допомоги держава її не залишить. На придбання квартири для Наталі виділили 235 тисяч гривень (по 117,5 тисяч з обласного та місцевого бюджетів). Дав завдання меру міста подбати й про меблі й подякував попереднім господарям квартири, які залишили для Наталі у подарунок кухонний гарнітур”, – розповів голова ОДА.

Читайте також:
Прес-офіцер показала, що залишилося від шахти “Бутівка”,
яку щодня обстрілюють бойовики. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна