Несподівано помер 41-річний фігурант “податкової справи Клименка”

 

Помер колишній голова податкової інспекції в Подільському районі Києва, 41-річний Олексій Ярошенко, який був підозрюваним і свідком у “податковій справі Клименка”.
Про це повідомив у “Фейсбуці” адвокат Ярошенка Юрій Іващенко.

За його даними, причиною смерті підзахисного став серцевий напад.

23 серпня екс-посадовця поховали на Байковому цвинтарі в Києві.

У нього залишився неповнолітній син. Ярошенко самостійно виховував його після того, як втратив дружину в дорожній аварії.

Олексій Ярошенко

Як відомо, Олексій Федорович Ярошенко народився 15 листопада 1976 року в місті Зугрес Донецької області. Закінчив Харківський державний економічний університет. До податкової працював у галузі птахівництва, очолював АТ “Птахофабрика “Київська”.

Як інформувала “Новинарня“, Ярошенка було затримано разом з іншими керівниками районних та обласних податкових інспекцій часів глави Міністерства зборів і доходів Олександра Клименка. Наприкінці травня суд відпустив його з-під варти під особисте зобов’язання.

Нагадаємо, 24 травня в 15 областях України пройшла антикорупційна операція, в якій було задіяно близько 2000 поліцейських, 500 прокурорів, проводилися 450 обшуків.
Поліція заявила, що зібрала докази, що податкова служба часів Януковича під керівництвом Олександра Клименка завдала державі збитків на суму майже 95 млрд. гривень.

23 затриманих податківців доставили на вертольотах до Києва.
Одинадцятьом підозрюваним суд виніс рішення про утримання під вартою із можливістю внести застави від 3 до 150 мільйонів гривень (найбільша сума), сімох підозрюваних звільнили із зали суду із носінням електронного браслету із заставами від 990 тисяч до 15 мільйонів гривень.
Чотирьох підозрюваних звільнено під особисте зобов’язання з’являтися до слідчого за першим викликом.

Читайте також:
Справа “податкових майданчиків”: Печерський суд почав визначати заставу в розмірі 100 і більше мільйонів

Печерський суд відпускає затриманих податківців під заставу

Затриманий із $3,8 млн. екс-голова Луганської податкової Антипов вийшов під заставу лише 15 млн. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна