“Є один нюанс: з Днем ВІДНОВЛЕННЯ незалежності!”

 

Роман Кулик
громадський активіст, лейтенант запасу, мобілізований у 2015-2016 рр. (служив на посаді заступника командира батальйону по роботі з особовим складом 55 оабр ЗСУ)

(FB)

Тільки є один нюанс – на перший погляд, некритичний, але надзвичайно важливий: з Днем ВІДНОВЛЕННЯ незалежності.

Давно треба проговорити й закріпити в суспільній свідомості простий факт, що ми вже мали свою повноцінну державу – УНР, яку знищили більшовики в 1922 році.
І з 1920-го Україна проіснувала як колонія СРСР у стані жорсткої репресивної окупації аж до 1991 року. Таким чином офіційно визнати, що ми спадкоємці традицій державності УНР, а не дефектної й чужої УРСР.

У цьому році відзначаємо століття Української революції, Перших визвольних змагань – а значна частина українців толком і не знає, що таке УНР і як ми програли боротьбу за державність сотню років тому.

А це закриє багато питань. Вагон суперечок по темі історії, декомунізації, мови і т.д. просто не мали б шансу на появу, аби суспільство зійшлось на твердженні, що роки в СРСР – були класичною окупацією Москви, яка погодилась на пом’якшену форму окупації після розпаду СРСР – і знову перейшла до військової інтервенції, щойно наглючі аборигени спробували вирватись й піти своїм шляхом.

І цей день має цінність лише поки ми боремось за право самим визначати долю своєї країни.
Тож із Днем відновлення Незалежності України!

Читайте також:
Стартувало відзначення 100-ліття Української революції 2017-2021.
ПЛАН ЗАХОДІВ

72-й бригаді на параді присвоять ім’я Чорних запорожців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна