У День Незалежності Росія прислала в ОРДЛО 67-й “гумконвой”

 

У День Незалежності України, 24 червня, російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення на неконтрольованій Україною ділянці кордону чергового (68-го) так званого “гуманітарного конвою”.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, оскільки переміщення т.зв. “гумконвою” відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

“Загалом з 6.30 до 7.55 через російські пункти пропуску «Матвєєв Курган» та «Донецьк» на в’їзд в Україну прослідувало дві колони т.зв. «гумконвою» у складі 56 автомобілів.
У вантажівках нібито перевозили дитячі харчові набори, медикаменти, медичне обладнання та учбову літературу”, – ідеться в повідомленні ДПСУ.

“Однак враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній групі не вдалось отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру. Крім того, завантаженість транспортних засобів складала близько 55%”, – ідеться в повідомленні.

Раніше російське агентство РІА “Новости” повідомило, що колона МНС РФ везе на Донбас близько 750 тонн “гуманітарної допомоги”.

Нагадаємо, попередній, 67-й “гумконвой” з РФ прийшов на Донбас 27 липня ц.р.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.