Поліція Києва затримала чоловіка, підозрюваного в убивстві ізраїльтянина біля синагоги

 

Поліція затримала чоловіка, причетного до вбивства ізраїльтянина біля Центральної синагоги в Києві.

Зараз затриманий спілкується зі слідчими, повідомляє прес-служба ГУ НП столиці.

Як розповіли в поліції, повідомлення про стрілянину в Печерському районі правоохоронці отримали близько 23:30 23 серпня.

“На місці слідчо-оперативна група виявила труп чоловіка з численними вогнепальними пораненнями. Було відпрацьовано місце події, були встановлені свідки і відео з камер спостереження, що дозволило встановити автомобіль, на якому зникли злочинці, і ввести по місту план «Перехоплення»”, – розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Уже через кілька годин був знайдений автомобіль, в якому затримали гаданого стрільця.

“При огляді автомобіля виявили плями крові, гільзи та пошкодження від куль. В даний час чоловік затриманий, з ним працюють слідчі. Його затримали за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі дії тривають, збираються докази, встановлюються всі обставини події, встановлюються можливі свідки і мотиви вбивства, а також інші особи, які мали відношення до цієї події”, – зазначив Андрій Крищенко.

Слідчі відкрили дві кримінальні виробництва: за фактом умисного вбивства – ст. 115-  та за фактом заволодіння транспортним засобом (зловмисник втік на автомобілі потерпілого) – ст. 289 Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

За даними джерел в МВС, на які посилаються різні ЗМІ, загиблий – Шахрух Турсунов, 1988 року народження. Він є громадянином Ізраїлю, мешкав у Єрусалимі.

Розстріл відбувся на вулиці Шота Руставелі, поруч із синагогою Бродського. Потерпілий помер на місці.

Читайте також:
У Франківську помер підприємець Ігор Гербін з розстріляного авто

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна