Facebook видалив фото синьо-жовтих українців у Севастополі

 

Facebook заблокував і видалив фото українських активістів у кольорах національного прапора на набережній окупованого РФ Севастополя, зроблене 23 серпня, в День Державного Прапора України.
Авторка світлини Тетяна Москаленко виявила, що пост зник з її сторінки вранці 24 серпня.

“Схоже, когось дуже сильно і в саме серце вразило наше привітання з Днем Прапора і Днем Незалежності! Воно набрало близько тисячі перепостів, понад дві тисячі лайків лише на одній моєї сторінці. Тому сьогодні – або за скаргою, або через якусь атаку на мою сторінку – цей пост було видалено”, – написала Москаленко в соцмережі.

Про реакцію з боку адміністрації Facebook наразі не відомо.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні в центрі Севастополя, що в анексованому РФ Криму, неподалік від пляжу “Кришталевий” 27 містян сфотогорафувалися в жовто-синьому одязі з нагоди Дня прапора.
Авторка фото – севастопольська фотохудожниця Тетяна Москаленко, яка в 2014 році відмовилася від російського громадянства.

У “Фейсбуці” адміністрація може видаляти дописи і банити дописувачів у разі надходження багатьох скарг на це від інших користувачів.
Уже неодноразово траплялися випадки, коли навіть нейтральні українські матеріали видалялися як “образливі” після організованої реакції на них проросійської аудиторії ФБ.

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна