Лідери “нормандської четвірки” підтримали перемир’я з нагоди початку навчального року

 

Лідери держав “нормандського формату” висловили підтримку режиму припинення вогню з нагоди початку навчального року.

Про це йдеться в спільній заяві за результатами телефонної розмови президентів України, Франції, Росії та федерального канцлера Німеччини, повідомляє прес-служба Петра Порошенка.

Як зазначається в повідомленні, у заяві Петро Порошенко, Еммануель Макрон, Володимир Путін та Ангела Меркель “висловили рішучу підтримку запланованого на 23 серпня рішення Тристоронньої контактної групи оголосити режим припинення вогню з нагоди початку навчального року”.

“Це припинення вогню має призвести до сталого покращення безпекової ситуації в інтересах школярів та всього цивільного населення Донбасу”, – наголосив Порошенко на своїй сторінці у “Фейсбуці“.

 

“Під час телефонної розмови у Нормандському форматі закликав негайно звільнити усіх українських заручників, які незаконно утримаються у полоні”, – повідомив український президент.

За словами Порошенка, він також висловив повну підтримку цілодобової роботи передової бази Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Станиці Луганській, з представниками якої зустрівся 22 серпня в місті Щастя.

Раніше, анонсуючи чергову розмову в “нормандському форматі”, глава Української держави зазначав, що під час спілкування з іншими лідерами наголошуватиме на посиленні озброєної місії ОБСЄ, запровадженні миротворців Організації Об’єднаних Націй та оголошенні режиму припинення вогню, щоб “діти нарешті хоч могли до школи піти”.

Як повідомляла “Новинарня“, під час попередньої розмови “нормандської четвірки” наприкінці липня співрозмовники заслухали доповідь голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурула Апакана та його заступника Александра Хуга й “відзначили важливість повного припинення вогню, виведення важкого озброєння і проведення розведення сил з цілодобовим моніторингом ситуації СММ ОБСЄ”.

Тоді Петро Порошенко також наголосив на важливості введення на Донбас мироотворчої місії ООН і порушував питання заручників.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна