Артилерист “ДНР” розповів СБУ про російський особовий склад свого підрозділу. ВІДЕО

 

Позиції сил АТО та мирних мешканців Мар’їнки на Донеччині тривалий час обстрілював підрозділ, який був укомплектований та керувався вихідцями з Росії.

Про це в середу, 23 серпня, повідомляє прес-служба СБУ з посиланням на свідчення нещодавно затриманого бойовика з артилерійського розрахунку одного з формувань “ДНР”.

Затриманий засвідчив, що офіцерський склад переважно був укомплектований вихідцями з Росії, у складі артилерійських розрахунків навіть корегувальниками вогню були росіяни, одягнені у військову польову форму ЗС РФ з офіцерськими знаками розрізнення.

За його словами, сам підрозділ був оснащений військовим спорядженням російського виробництва та сухпайками, виготовленими у РФ. Рядові бойовики з числа місцевих мешканців Донбасу не мали взагалі будь-якого спорядження і форми.

Сам “артилерист” – мешканець Волноваського району. У липні 2015 року він отримав пропозицію від двоюрідного брата підзаробити в рядах незаконних збройних формувань так званої “ДНР”.

За словами бойовика, пізніше він зустрівся з чоловіком, який розмовляв з яскраво вираженим російським акцентом, той пообіцяв за “службу” в одному з артилерійських підрозділів 50 тисяч рублів на місяць.

Співробітники спецслужби задокументували, що саме цей підрозділ тривалий час обстрілював позиції сил АТО та мирних мешканців Мар’їнки.

У жовтні 2016 року, побоюючись за власне життя, бойовик дезертирував із бандформування. Після тривалого переховування він вирішив повернутись додому на підконтрольну Україні територію, де був затриманий оперативниками СБ України.

Бойовику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 260 Кримінального кодексу України (“створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності”, від 10 до 15 років увязнення), та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Читайте також:
СБУ на Луганщині затримала екс-бойовика “ЛНР” із “Призрака”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна