Спецпредставник Держдепу США Волкер обговорив українські питання в Литві

 

Президент Литви Даля Грибаускайте та спецпредставник США з питань України Курт Волкер під час зустрічі у Вільнюсі 22 серпня обговорили питання реалізації Мінських домовленостей та підтримку реформ в Україні.

Як повідомила прес-служба президента Литви, в умовах тривалої окупації Криму та агресії РФ на Донбасі Україна потребує міжнародної підтримки.

“Надзвичайно важливо, щоб санкції проти Росії, запроваджені США та ЄС, продовжували діяти до повного виконання Мінських угод та повернення Криму у склад України”, – йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі Грибаускайте і Волкер відзначили важливість для європейського шляху України початку дії у вересні Угоди про асоціацію України та ЄС.
Разом з тим зазначено, що Україні необхідно підтримувати здійснення комплексних правоохоронних та економічних реформ для боротьби з корупцією.

На прес-конференції у Вільнюсі спецпредставник США Курт Волкер заявив, що російська агресія є загрозою не лише для України, а й для всієї Європи, передає “112 Україна”.

“Цього не мало статися взагалі, та тепер ми маємо робити все, щоб припинити людські страждання, адже в конфлікті вже загинуло близько 10 тис людей… Це виклик не лише для України, це ризики для цілої Європи”, – сказав Волкер.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні спецпредставник США зустрівся з помічником президента РФ Владиславом Сурковим у Мінську.
23 серпня Волкер буде в Україні, щоб приєднатися до заходів та переговорів за участю міністра оборони США Джеймса Меттіса.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна