Порівняно з 2014 роком кількість патріотів України не змінилася. СОЦІОЛОГІЯ

 

83% українців вважають себе патріотами своєї країни.
Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного групою “Рейтинг” у серпні 2017 року.

“За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у серпні 2017 року в Україні, 83% опитаних зазначили, що вважають себе патріотами своєї країни. У порівнянні з аналогічним періодом 2014 року загальна кількість патріотично налаштованих громадян майже не змінилася”, – йдеться в повідомленні, яке цитує УНІАН.

“Лише 10% висловили протилежні міркування, ще 7% не змогли дати відповіді на це запитання”, – констатують соціологи.

Зазначається, що в усіх регіонах України кількість тих, хто вважає себе патріотом України, перевищує 75%: на Заході таких 88%, у Центрі – 84%, на Сході – 83%, на Півдні – 77%.

У південних областях 18% опитаних (порівняно найбільше) заявили, що не можуть говорити про себе як про патріотів своєї країни. На Сході таких респондентів – 11%, у Центрі – 8%, на Заході – 5%.

Чим старші респонденти, тим більше серед них тих, хто вважає себе патріотом.

“76% опитаних заявили, що якщо б сьогодні стояв би вибір, вони б підтримали проголошення незалежності України. Цей показник не змінився з 2014 року. Для порівняння – у 2013 таких опитаних було 61%”, – зауважили соціологи.

“Найбільше тих, хто підтримує проголошення незалежності України, на Заході (93%), у Центрі таких опитаних 76%, на Півдні – 66%, на Сході – 64%. Водночас в останніх двох макрорегіонах кількість тих, хто має протилежну думку, становить 21-22%.
Чим молодші респонденти та чим вищий рівень їхньої освіти, тим вищий серед них рівень підтримки проголошення незалежності України”, – йдеться в матеріалах дослідження.

Соціологічне дослідження проводилося 2-13 серпня 2017 року по всій території України, крім тимчасово окупованих територій Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей. Аудиторія – населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність – 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

Читайте також:
Дві третини українців пишаються своїм громадянством, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна