СБУ викрила поставку з Росії неякісних комплектуючих для протезів ветеранам АТО

 

Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту економіки СБУ спільно з прокуратурою перекрили канал поставок до України неякісних комплектуючих для протезування, зокрема бійців АТО.
Про це 21 серпня повідомив прес-центр Служби безпеки України.

“Правоохоронці встановили, що приватна структура з 2014 року закуповує у російського постачальника колінні суглоби, вузли та модулі для протезування. Ініційована СБ України перевірка встановила, що завезена з РФ продукція не відповідає вимогам державних стандартів якості”, – повідомили у спецслужбі.

Співробітники СБУ задокументували, що “ділки” реалізовували комплектуючі кільком державним структурам, які спеціалізуються на виготовленні протезів. За висновками експертів, використання неякісних комплектуючих могло створити загрозу здоров’ю пацієнтів, більшість з яких є учасниками антитерористичної операції.

Під час обшуків у складських, виробничих та офісних приміщеннях постачальника правоохоронці вилучили комплектуючі колінних протезів виробництва РФ, бухгалтерську документацію, копії сертифікатів, калькуляцію собівартості протезів, які виготовленні з неякісних комплектуючих.

Оперативники СБУ також виявили чорнові записи керівника та головного бухгалтера, виписки з банківських рахунків та інші документальні матеріали, які доводять свідому закупівлю та реалізацію ділками невідповідної продукції для протезування.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (“зловживання владою або службовим становищем, що спричинило важкі наслідки”).

Читайте також:
СБУ на Донеччині затримала контрабандиста цигарок на хабарі військовому

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна