Через зіткнення з цивільними кораблями ВМС США призупинили операції в усьому світі

 

Військово-морські сили США проведуть масштабну перевірку бойової готовності флоту після другого за останні два місяці зіткнення американського есмінця з цивільним судном.

Про це повідомляє Associated Press.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що глава військово-морських операцій адмірал Джон Річардсон вивчить, як ВМФ готує та сертифікує свої сили поблизу берегів Японії. “Він розпочав широке розслідування”, – сказав Меттіс, маючи на увазі останні два зіткнення та інші випадки в морі.

Крім цього, Річардсон повідомив, що у зв’язку з двома останніми інцидентами з кораблями було прийнято рішення призупинити операції ВМС в усьому світі.

У цей час кораблі та літаки США, Індонезії, Сінгапуру та Малайзії шукають у районі Малаккської протоки десятьох американських моряків з есмінця “Джон Маккейн”, які зникли безвісти після зіткнення судна з нафтовим танкером. В результаті інциденту також отримали травми п’ятеро моряків американського військового корабля.

Есмінець “Джон С. Маккейн” 21 серпня зіткнувся з танкером під ліберійським прапором, що перевозив майже 12 тис. тон палива. У червні есмінець ВМС США “Фіцджеральд” та філіппінський контейнеровоз ASX Crystal зіткнулися біля берегів Японії. Троє людей тоді отримали поранення, семеро – загинули. В результаті інциденту весь екіпаж есмінця був звільнений.

Перед аварією есмінець “Маккейн” пройшов біля спірних островів Спратлі в Південно-Китайському морі, які КНР вважає своїми, внаслідок чого Китай звинуватив США в порушенні свого суверенітету.

Читайте також:
Трагедія “Маккейна”. Американський есмінець
вдруге за останній час зіткнувся з торговим судном

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна