У штабі АТО спростовують наступ ЗСУ на Світлодарській дузі

 

Прес-центр штабу АТО спростовує повідомлення в соцмережах про те, що в зоні проведення антитерористичної операції підрозділи ЗС України просуваються вперед і займають нові позиції по лінії фронту.

Про це йдеться в заяві штабу 20 серпня.

“…Нещодавно з’явилася інформація, що військові підрозділи окремої механізованої бригади пройшли вперед на два кілометри і закріпилося в районі Світлодарської дуги.
Прес-центр штабу АТО повідомляє, що всі підрозділи Збройних сил України, які приймають участь в проведені АТО, займають райони, визначені Мінськими угодами. Лінію розмежування ніхто не перетинає”, – заявили у штабі.

При цьому у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18:00 20 серпня зазначається, що найбільша активність противника фіксується на Луганському напрямку.
На підступах до Новозванівки бандити випустили по наших опорних пунктах щонайменше 24 міни калібрів 120 та 82 міліметри. Крім того, під ворожим вогнем опинились українські позиції у районі Новотошківського, Новоолександрівки, Троїцького. А в результаті мінометного обстрілу наших укріплень неподалік Попасної один український боєць отримав поранення. 

На Донецькому напрямку бандити двічі били з гранатометів і великокаліберних кулеметів по Авдіївській промзоні, а біля Пісків застосовували міномети різних калібрів.

На Маріупольському напрямку з 82-міліметрових мінометів бойовики відкривали вогонь по наших позиціях біля Павлополя та Чермалика.

“Загалом, з початку доби незаконні збройні формування 19 разів порушили перемир’я”, – зазанчили у штабі.

Нагадаємо, після повідомлень волонтерів у травні 2017 року Міноборони визнало, що ЗСУ зайняли нові позиції на Світлодарській дузі.

Читайте також:
“Правосеків” кидали на штурм під Світлодарськом,
щоб зменшити офіційні втрати, – Бурлакова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна