На Луганщині поліція затримала командира роти ЗСУ, який тягнув із підлеглих хабарі. ФОТО

 

У Луганській області поліція затримала командира роти однієї з військових частин, який організував схему поборів із підлеглих.

Про це повідомили в Департаменті захисту економіки Нацполіції України.

“Капітан ЗСУ вимагав від підлеглих військовослужбовців неправомірну вигоду за невжиття заходів дисциплінарного впливу та надання відпусток.  У разі відмови він відправляв їх на передову”, – зазначили в поліції.

Зазначається, що офіцер отримав хабарів на загальну суму понад 60 тис. гривень.

“19 серпня слідчі Військової прокуратури та оперативники Нацполіції затримали військовослужбовця під час одержання ним чергової суми неправомірної вигоди. Капітана затримано, проводяться санкціоновані обшуки”, – сказано в повідомленні Нацполіції.

Як видно з поширених фото, затримання відбувалося в польовому наметі. Хабарник був вбраний у футболку з написом “Згинуть наші вороженьки”.

Військовослужбовця затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Проводяться санкціоновані обшуки.

Щодо виявлених фактів відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу – “прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”.

Читайте також:
На КПВВ “Мар’їнка” викрили двох хабарників-офіцерів ЗСУ,
які співпрацювали з бойовиками

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна