Вогняний Спас у зоні АТО: через обстріли згоріли будинки у Зайцевому

 

У суботу, 19 серпня, бойовики “ДНР” зі стрілецької зброї та крупнокаліберних кулеметів обстріляли будинки мирних мешканців у селищі Зайцеве на Донеччині, спричинивши пожежі.
Про це повідомляє українська сторона СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО.

“Внаслідок влучання запалювальних боєприпасів виникла пожежа в житлових будинках і господарських будівлях по вулицях Федорова та Вернадського, які розташовані поблизу лінії розмежування. Будинки та майно згоріли вщент. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав”, – ідеться в повідомленні.

У штабі зазначили: ЗС України на провокації не піддалися, вогонь у відповідь не відкривали.

“Українська сторона СЦКК засуджує дії НЗФ ОРДО щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення. Такі дії керівництва ОРДО свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей”, – сказано в повідомленні.

Цього ж вечора прес-центр штабу АТО заявив, що “свято Преображення Господнього, яке відзначає весь християнський світ, не зупинило агресію російсько-окупаційних угруповань. З опівночі бойовики і далі продовжували обстріли наших позицій, отримуючи жорстку вогневу відповідь”.

З початку доби до 18:00 найгарячіше було на Донецькому напрямку. Зокрема, в районі Авдіївської промзони незаконні збройні формування фактично всю ніч били по позиціях сил АТО з танка, мінометів різних калібрів та гранатометів. Крім того, під ворожим вогнем опинились українські укріплення на підступах до Пісків, Зайцевого, Новолуганського.

На Маріупольському напрямку незаконні збройні формування випустили понад 20 мін калібру 82 міліметри поблизу Павлополя і Старогнатівки.

На Луганському напрямку бандити сконцентрували активність поблизу села Кримського, де один український військовий внаслідок обстрілу отримав поранення.

Читайте також:
В “ЛДНР” застосовують тактику випаленої землі
й звинувачують у ній українську сторону, – СЦКК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна