В Одесі в’язень СІЗО вбив і розчленував жінку-інспектора. ВІДЕО

 

У слідчому ізоляторі в Одесі арештант вбив і розчленував тіло 34-річної інспекторки СІЗО. За цим фактом почато розслідування.

Злочин стався у четвер ввечері, 17 серпня. Частини тіла вбивця сховав у сміттєвому контейнері на території ізолятора, а службовий одяг молодшого інспектора – закопав, щоб приховати злочин.

Про вбивство поліція і прокуратура Одещини повідомили у п’ятницю.

Напередодні працівники СІЗО дві години самостійно шукали жінку, але виявили частини тіла загиблої на смітнику ізолятора.

За словами начальника Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, затримано підозрюваного у вбивстві 39-річного позбавленого волі, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за розбій та умисне вбивство.

“В ході першочергових слідчих дій знайдено місце та знаряддя вбивства, а також одяг вбитої, який зловмисник закопав позаду технічного приміщення. Встановлено, що, намагаючись приховати злочин, зловмисник після скоєння вбивства розчленив тіло жертви та сховав його у сміттєвий контейнер. Задля уникнення відповідальності за скоєне він виправ свій одяг та змив кров потерпілої зі знаряддя вбивства”, – розповів Головін.

Вбивство працівниці СІЗО стало можливим, через те що арештант мав змогу практично вільно пересуватися територією ізолятора, оскільки був залучений до господарських робіт.

За даними правоохоронців, убивця орудував сокирою

Поліція та прокуратура почали два кримінальні провадження — за фактом загибелі працівниці СІЗО і за фактом службової недбалості працівників СІЗО.

Прокурор Одеської області Олег Жученко зазначив: “Особі, яка затримана, була надана можливість не перебувати в камері, а фактично вільно перебувати на господарському дворі. Відповідно до кримінально-виконавчого законодавства, затриманий міг перебувати там не більше двох годин на добу, а з дозволу суду — не більше восьми годин”.

За його словами, слідчою групою прокуратури встановлено, що у затриманого на господарчому дворі були його особисті речі, постіль, документи, що свідчить про його тривале перебування там.
Допитані як свідки співкамерники також вказали, що протягом останнього місяця він у камері майже не з’являвся.

За роботою арештованого поза камерою мали би спостерігати на мобільних постах чергові. Прокуратура встановила відсутність такого нагляду і абсолютно халатне до цього ставлення.

Начальника Одеського слідчого ізолятора В’ячеслава Коваля відсторонили від посади у зв’язку зі службовим розслідуванням, розпочатим після вбивства співробітниці СІЗО.

Читайте також:
Мати Агєєва перед зустріччю з сином у Старобільському СІЗО поставила вимогу:
без українських ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна