В “ЛДНР” застосовують тактику випаленої землі й звинувачують у ній українську сторону, – СЦКК

 

У самопроголошених “ДНР” та “ЛНР” стали частіше звинувачувати українську армію в “тактиці випаленої землі”, тоді як насправді до такої тактики вдаються саме бойовики цих невизнаних утворень.

Про це йдеться в заяві української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, оприлюдненій на сторінці прес-центру штабу АТО у “Фейсбуці“.

“У пресі ОРДО та ОРЛО почастішали випадки звинувачень ЗСУ у використанні ними запалювальних боєприпасів та використання так званої «тактики випаленої землі».
Стан справ свідчить про протилежне: саме незаконні збройні формування ОРДО й ОРЛО, застосовуючи запалювальні боєприпаси, навмисно підпалюють поля та лісосмуги на лінії розмежування сторін з метою витиснення підрозділів ЗСУ з займаних ними позицій“, – йдеться в повідомленні.

“Так,  упродовж останніх декількох днів було відмічене застосування такої тактики дій в районах населених пунктів Зайцеве, Катеринівка, Мар’їнка, Новотошківське та Верхньоторецьке”, – зазначають в СЦКК.

Там також наголошують, що “свідоме ігнорування бойовиками негативних наслідків спустошення  землі свідчить про відсутність зацікавленості у розв’язанні конфлікту мирним шляхом, намагання у будь-який спосіб просунутися вперед та оволодіти новими територіями”.

Українська сторона СЦКК засуджує такі дії НЗФ ОРДО і ОРЛО, що є прямим порушенням Мінських домовленостей, і закликає припинити застосування цієї тактики під час врегулювання конфлікту.

Читайте також:

У штабі АТО розповіли, як гасили степову пожежу на лінії розмежування, попри обстріли “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна