Теракти в Каталонії: помер один із поранених внаслідок нападу в Камбрілсі

 

Один із шести постраждалих унаслідок нападу терористів у каталонському місті Камбрілс помер. Про це повідомив у п’ятницю, 18 серпня, сайт іспанської газети “Діаріо”.

За даними видання, потерпілий помер від поранень, завданих холодною зброєю.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 17 серпня в результаті навмисного наїзду мікроавтобуса на пішоходів на бульварі Рамбла в туристичному кварталі в центрі Барселони (Іспанія, регіон Каталонія) загинули щонайменше 13 осіб, майже 100 отримали поранення, 15 з них – у важкому стані.
Мікроавтобус, за кермом якого сидів терорист, звернув з проїжджої частини і врізався в перехожих на бульварі. Влада оголосила про затримання водія мікроавтобуса. Його спільник був ліквідований в перестрілці з поліцією.

Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”.

Напад в іншому каталонському місті – Камбрілс – стався в ніч на п’ятницю, 18 серпня. Зловмисники збили мінівеном ще шість людей, завдавши їм травм, очевидно, намагаючись повторити вчинене за кілька годин до цього нападу в Барселоні.
Поліцейським у Камбрілсі вдалося ліквідувати чотирьох нападників, ще одного було поранено й заарештовано. Пізніше він помер. На місці замаху знайшли також пояс шахіда, який не розірвався.

Автономна поліція Каталонії розшукує 18-річного Мусу Укабіра, якого вважають імовірним виконавцем теракту в Барселоні, повідомила газета “Вангуардіа” з посиланням на джерела, близькі до розслідування.
Інші джерела повідомили газеті, що правоохоронні органи зараз намагаються з’ясувати, чи немає цієї людини серед терористів, які були ліквідовані після теракту в Камбрілсі.

ЗМІ зазначають, що Муса Укабір є братом затриманого раніше 34-річного вихідця з Марокко Дрісса Укабіра. За даними слідства, Дріс Укабір орендував фургон, за допомогою якого був здійснений теракт у Барселоні.
Його затримали, коли він прямував до правоохоронних органів повідомити про крадіжку документів. У минулому Дріс Укабір провів місяць в іспанській в’язниці за сексуальні домагання.

Того ж дня, 17 серпня, в муніципалітеті Альканар у Каталонії прогриміли два вибухи, загинула одна людина і близько десяти отримали поранення (в тому числі кілька поліцейських). Глава поліції Каталонії Хосеп Луїс Траперо заявив про можливий зв’язок вибухів в Альканар і теракту в Барселоні.

Читайте також:
Серед жертв терактів у Барселоні – громадяни 18 країн, українців немає

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна